Mat mat mat!

Nu sitter vi inne pa internetcafeet i Semporna igen. Bestamde oss lite spontant for att aka in idag ocksa. Vi hade anda inte tankt gora nagat dyk och lite lyxiga mat tackar vi ju inte nej till. Var plan ar att ata pizza och lasagne och appelcrumble pa Scuba Junkies restaurang, nomnomnom. Men dom oppnar inte forran on nan halv timme, sa vi passar pa att fordriva tiden har. Maste ju uppdatera bade er och oss sjalva om vad som hander! Sedan sa ska vi shoppa med oss lite frukt, youghurt och flingor tillbaka till on. 
 
Vad har vi gjort sedan sist da?
Rutinerna rullar pa som vanligt och tiden springer ivag. Idag ar det en vecka kvar tills vi maste lamna Mabul, pa riktigt denna gang. Det kanns ju faktiskt lite sorgligt. Vi vill fortfarande inte byta ut 30 grader och dykning mot minusgrader och kyla.. Men that's life. Nagongang maste vi ju komma hem. Vi saknar ju saklart alla er dar hemma, men det vore battre om ni packade era vaskor och kom hit istallet! Bra plan va? :D 
Annars sa har vi hunnit med att dyka pa Sipadan tva ganger till sedan sist. Igar gjorde vi aven ett nattdyk vid Mabul. Det var riktigt coolt. Helt kolsvart runtomkring, bara ficklamporna som lyste upp vagen for oss. Man vet inte vad som ar runt omkring, sa man far vara varsam over vart man satter fotterna sa man inte kraschar in i en scorpionfish. Det skulle inte vara nagon hojdare eftersom dom ar ganska sa giftiga. Vi sag manga coola saker som man inte ser under dagtid. Vi planerar aven att gora ett sunsetdive nagon dag innan vi aker harifran.
 
Fortfarande inget internet pa on, sa daligt med update och daligt med bilder. Sorry for det! Men nar vi kommer hem sa ar det bara att titta forbi oss for dom som vill ha en liveupdate. Det ar som sagt inte langt kvar tills vi ar hemma igen... Far se om vi kan gora nagon mer update innan dess. Har forhoppningvis WiFi nar vi overnattar i KK, sa da kommer det nog en update. Men det ar fort om en vecka. Ha det bra tills dess! For vi ska definitivt njuta av var sista vecka!

Semporna

Nu sitter vi pa fastlandet och klappar pa vara nojda magar. Har namligen dagen till ara tagit oss till Semporna for lite foodshopping. Vi borjade med att ata en lyxlunch bestaende av vitloksbrod, lasagne och appelpaj. Nom nom nom, Gick sedan till marknaden for att kopa med oss lite fornodenheter sa som mango, apelsiner, ananas, choklad, sodavatten, yoghurt och flingor. Nu ska vi nog klara oss bra ett par dagar till pa Mabul.

Planen ar att stanna pa on tills den 6e eller 7e december. Sedan vidare till KK, flyg darifran till KL och sedan den 10e december hoppar vi antagligen pa flyget till Sverige.
Vi hoppas verkligen pa att tiden stannar lite for vi vill inte aka hem annu.

Internet pa on fungerar valdigt daligt, och nu sitter vi pa ett cafe sa har tyvarr inga bilder att bjuda pa....

Bilder på miljön

vårt badrum, "dusch" och toa.

utsikten från dörren





restaurangen

vårt gamla rum


vårt nya rum Y2.

Jag måste bara säga en sak. Jag tycker att det är så coolt med high tide och low tide. Det är så enormt stora skillnader. Vid högvatten så är bryggorna vattentäckta, vid lågvatten hamnar bryggorna helt plötsligt "på stranden" då vattrnbrynet är en bit utanför. Det betyder att det var sjätte timme ändras med minst tre meter. Galet! De säger att nu är vattnet högre än någonsin också. Det är bland annat därför de håller på att riva dormroomen, de är för lågt belägna och när vårmonsunen kommer så befarar de att vattennivån stiger ytterligare vilket skulle resultera i att de skulle flyta bort. Kvalitén på bygget är ju inte i världsklass direkt.

byggarbetsplats....

Det var allt för idag! Hoppas allt är bra hemma!


Lördagsmorgon

Klockan 04.30 var det visst dags att vakna idag. Konstigt med tanke på att jag inte somnade förrän vid 01.30.... Nåja upp och ta vara på dagen tänkte jag, kikar ut, fortfarande mörkt.... Typiskt. Går till östra sidan av ön någon timme senare och ser en fantastiskt fin soluppgång, tyvärr glömde jag kameran.....
Nu är klockan 06.30, frukostpersonalen har kommit och de städar upp efter gårdagens partaj. Katterna jamar ikapp med tupparna golande och jag liger i sängen och väntar på att mina roomies ska vakna till liv.

Internet går assnabbt så här på morgonkvisten när man är ensam om att använda det. Har kunnat kolla alla viktiga saker så som facebook, instagram och andras bloggar.

Senare idag ska vi göra ett dyk och ikväll kommer självaste Uncle Chang hit, så det blir liveband och stor fest. Jag och Elin ska till Sipadan på söndag så det blir lugna puckar för oss.

Igår regnade det i princip hela dagen så spenderade den te drickandes för att hålla värmen, burr temperaturen hade ju sjunkit från 29 till 27. På med fleecetröja! Konstigt egentligen, en svensk viking borde väl klara mer?
Vi gjorde ett dyk för att fördriva tiden lite, vattnet kändes varmt och skönt när vi hoppade i, en grad varmare än luften. Efter en timme under ytan var man dock lite frusen. När vi kom upp till ytan var vi dessutom tvunga att vänta 20 minuter på båten som var och hämtade några andra dykare, buuuuurr va vi frös. Det enda vi tänkte på var hur skönt det skulle vara med en varm dusch eller ett bad. Men nej. I vårt lilla dorm väntade hinken och kallvattenskranen så snällt på oss.

Om man vill kan man köpa billig fisk och skaldjur på morgonen när the locals kommer säljer nattens fångst vid bryggan. Vi har köpt levande krabbor någon dag och kocken har tillagat dem med fantastiskt resultat. Igår fanns det dock inga krabbor men tonfisk. Genast tänkte jag på hur sugen jag var på sushi så vi köpte lite. Åhhh gud så gott det var!!! Oh my God vad jag har saknat sushin i Tønsberg, skönt att få stilla begäret lite. Elin som aldrig tidigare smakat rå fisk var lite skeptisk men hon tyckte det var helt okej, lite slimig konsistens. Är imponerad av hennes utveckling denna resa. Äter fisk som fortfarande har benen och huvudet kvar, skaldjur i olika former och nu rå fisk. Bra jobbat!

Vi har flyttat tillbaka till vårt dorm nu förresten. Det är som ett litet zoo här. Kackerlackor, möss, myror, katter och små krabbor kilar omkring härinne. Vår amerikanska roommate tar valium tabletter på natten för att kunna sova. Hon är så rädd haha!

Ja ett väldigt blandat inlägg blev det nu, men något måste jag ju fördriva tiden med.
Hur som helst så har vi der väldigt bra!

diving diving diving

Slappa dagar, slappa nätter, vi har det chill här. Ett dyk om dagen, är bra för magen. Nej då, men vi trivs som fisken i vattnet här. höhö (sa bonden)
Barracuda point (entot point) levererar, och nudibranch, lionfish, turtle, crocodilefish, scorpionfish, sharks, orangutangcrab, candycrab, muray eel, schooling barracuda och jackfish, moorish idol, nemos, triggerfish, sweetlips, banded boxershrimp och flamboyant cuttlefish är saker vi ser allt som oftasts, titt som tätt även en seahorse eller två och var och varannan dag en ornated ghost pipefish.

Igår flyttade vi till ett lyxigare rum, för vårat rum skulle rivas. Wow tänkte vi, schysst, utan extra kostnad skulle vi få sova i privat rum istället för dorm, få aircondition istället för fläkt och få en riktig dusch istället för en hink! När vi flyttat in alla våra saker insåg vi hur mycket vi skulle sakna vårt gamla rum.... Ingen toaring, inga krokar att hänga saker på, ingen spegel, bara ett täcke att dela på, och fan va kallt det är med aircon! Dessutom ligger det långt ifrån restaurangen (=långt till vatten och mat och sällskap).... Som tur är flyttar vi tillbaka till ett nytt rum som liknar vårt gamla imrogon. Vi ska nog överleva!
Än så länge längtar vi inte hem, inte ens lite. Speciellt inte när vi läser facebook uppdateringar om snö..... Klart vi saknar er allihopa men vi ses ju snart ändå. Tiden går alldeles för fort här!





ps google är bra om ni vill se bilder på det vi ser.

Varm dag!

Idag har det varit alldeles förskräckligt varmt! Man svettas bara genom att sitta still.. Vi har fördrivit tiden genom att följa med och "snorkla", fast egentligen så håller vi till i skuggan av båten eller ligger och guppar precis bredvid båten. Men man får ta alla tillfällen att komma ifrån bryggorna här för lite miljöombyte. Men vi klagar inte!

Sipadan igår var bra, inte lika bra visibility som förra gången dock. Men det blir vad man gör det till och när man tecknar massa skojiga tecken till varandra under vattnet så blir det hela ytterligare lite roligare... :P

Ikväll ska livebandet spela, för tillfället så soundcheckar dom här utanför. Det kommer nog bli himla nice hoppas vi på. Har kommit en grupp på ca 35 kineser hit idag. Så nu är vi inte lika ensamma här som innan. Vi har lärt oss av den här resan att kineser brukar vara lite speciella.. Men dom åker om 3 dagar, så vi ska nog överleva.

Imorgon blir det nog ytterligare lite "snorkling", sen planerar vi att göra ett dyk här omkring Mabul. Kommer bli awesome!

Nu väntar duschen innan middagen står på bordet. Hoppas på att internetuppkopplingen blir bättre nu, så då ska vi nog kunna fixa lite bilder också!

/Elin

Mabul Island

Efter en låååååång resa kom vi tillslut fram till vårt mål.
1 timme i buss till flygplatsen, 2,5 timmar i flyg, 30 minuter i taxi från flygplatsen till busstationen,10 timmar i svinkall nattbuss och slutligen 30 minuter i båt. Allt som allt var vi framme efter 24 timmar..

Vi trivs väldigt bra här, so får so good, så att säga. Internetuppkopplingen är ostabil, blir troligtvis bättre till helgen när de har betalat räkningen....
På fredag, imorn, åker vi till Sipadan island för att dyka. Resten av tiden spenderar vi på bryggorna runt Mabul. Vi har bokat in oss till den 18:e, så iallafall tills dess blir vi kvar här.

/Marielle

På flygplatsen

Nu närmar det sig boarding igen. Men inte till Sverige vilket vi är himla glada för. Vi är inte redo att åka hem ännu!.Därför styr vi nu kosan tillbaka till Borneo och Mabul island. :D
Kommer antagligen spendera större delen av tiden där. Dyka och hänga med härliga människor.Vi vet inte hur det ser ut med internet, vi uppdaterar så fort vi har möjlighet. Finns alltid på mobilerna.


Hallååå

Lilla hjärtat, förstår du inte att vi är nyfikna!? Vem är du?

SHOPPING!

Sovmorgon idag, väldigt konstigt att vakna upp kl tio och det fortfarande är helt kolmörkt i rummet . Så blir det när man sovet i ett betongrum utan fönster... Vi åt lite frukost innan vi begav oss iväg i jakt på ett billigare boende, tog bara första bästa när vi kom fram så sent igår. Någon timme senare hade vi checkat in på det nya stället och tog en taxi till ett shoppingcenter.
 
Vi spenderade en evighet på H&M, vi vet H&M finns i Sverige, men whatever ever ever.. Det fanns ju massooor med fint och Marielle köpte typ halva butiken. Har aldrig hittat så mycket fina saker i en och samma butik förut.
 
Nöjda gick vi därifrån med varsin påse, Elins något mindre än Marielles... I skymningen tog vi en taxi tillbaka för att gå på nattmarknad, kul att prutaa! ;) 
 
Här är några bilder på dagens inköp.
 
i

 

MMM, Majs Monstret Marielle

Långt dygn med massa båt och bussåkande... Nu är vi framme och det är sovdags, trötta trots att det enda vi gjort är att sitta stilla.. Imorgon är det shopping som står på schemat! :D

Marre tar varje tillfälle hon får till att äta lite majs.. :P



Godnatt //Elin

Till er som misstolkar..

För att det inte ska bli några missförstånd, så vill vi bara förtydliga att vi inte har tagit eller kommer att ta några olagliga preparat! På sin höjd öl och rom.. Oroa er inte, vi tar hand om varandra!

Surprise!

Som ni kanske har förstått så har vi det väldigt bra här. Härliga människor, sol och bad, dykning och en hel del chilla kvällar med öl. Så varför lämna detta paradis? tänkte vi. Hipp som happ och vips var biljetterna ombokade. Nytt hemkomstdatum 10e DECEMBER!!!!
I natt lämnar vi Ko Tao och Thailand. Gissa vart vi ska.........

Regn och åska

Idag regnar och åskar det här på Ko Tao. Marielle gör sin första dag på advanced kursen, så hon är ute och dyker för tillfället. Jag sitter på en restaurang och skyddar mig från regnet. Min plan var att ligga och pressa på stranden hela dagen, men det regnar och är alldeles för mycket moln. Nu på eftermiddagen så åskar det lite också. Dessutom har jag inte hittat någon strand än, eller ingen strand som man kan ligga och sola vid iallafall.. Tur att det finns pool!

Jag har roat mig med att gå längs med gångvägen här och se mig omkring. Finns inte så mycket att se, tyvärr. Kom ett skyfall över mig, så fick ta skydd i en liten shop. Marielle ska göra ett nattdyk (kvällsdyk) senare också, så jag får roa mig själv fram tills åtta ikväll. Det ska nog gå bra :)

Bjuder på en amazing bild från Ko Pha Ngan som en tjej tog på oss och var snäll att skicka.

/Elin

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0