Back in Semporna

Ligger i vårt fina hotellrum och har lite ångest. Trots att vi spenderat elva nätter på Mabul island vill ingen egentligen lämna ön. Konstigt.. Den skitiga illaluktande ön som vi första dagen bara ville åka ifrån har vi nu totalt kärat ner oss i. Människorna som bor där, dykningen, den chilla stämningen som alla fastnar i, gitarrspel varje kväll och lyckan när man hittar choklad i en liten butik efter att ha haft cravings i flera dagar.

Så vad har vi haft för oss dessa dagar. Inte mycket. Vaknat upp vid 6 tiden oftast (när elektriciteten slås av så att fläkten slutar snurra) gått upp och eventuellt tagit lite frukost. Ägg, ris och nudlar VARJE dag. Suttit i skuggan och svettats på en röd plaststol fram till lunch, ätit lite ris, kyckling eller squid (varje dag) och för det mesta avslutat med vattenmelon.
Vid tvåtiden brukade vi ta oss ut på ett dyk runt Mabul. Kom tillbaka och chillade lite i våtdräkten för att hålla oss svala tills solen går ner. In i den så kallade duschen, en kran med kallvatten i knähöjd med en hink under, och försöka tvätta ur saltet ur håret.
Öppna första ölen, äta middag (ris, kyckling, fisk och vattenmelon varje dag),någon tar fram gitarren , allsång i restaurangen, kattungarna hoppar upp och slumrar i knät, Philippinsk(=billig) rom och Pepsi ställs ut på borden, och någon gång fram åt småtimmarna är det enda som hörs snarkningar och surrande fläktar. Sen börjar allt om igen, slamret från dyktankarna som förbereds för dagen börjar strax efter att fläktarna slutat så då är det upp och hoppa som gäller. Fantastiskt härlig rutin. Vi har även vart på Sipadan och dykt, jag två gånger och Elin en. AWESOME dykning. Men inga hammerheads eller whalesharks....


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0