El Nido levererar ögongodis

Duli beach - Helt fantastisk och nästan helt öde. Vi körde dit på varsin liten moppe och myste hela dagen! 
Ja ni ser ju själva. Strålande vackert och helt orört. Fanns ett litet resort som ägs av en holländsk kille och det var allt. Paradis med stort P.  
 
En annan dag var vi på islandhopping, vi träffade ett svenskt par en kväll och de hade köpt sig en makalös strand och vi fick följa med dem på deras båt ut bland öarna istället för att boka en turistbåt så det var ju hemskt fördelaktigt. Vi spenderade en hel dag snorklade och soldyrkande. Besökte gömda laguner med kayak och badade i kristallklart vatten. 
Vid ett tillfälle kom en liten barbåt. Serverade de flesta nödvändigheter för en billig penning. Dessutom hade han en högtalare med musik som man kunde njuta av. Typiskt bra dag. 
En tredje dag spenderade vi på en strand jag inte minns namnet på, den var inte lika fotogenisk som de andra så inte så många bilder tagna där tyvärr. Men en fin solnedgång kan vi bjuda på! 
Det var någon som lekte med en drone runt på stranden och jag VILL HA. Så coolt. Jag är så avis. 
 
 
Förutom att chilla på stränder hela tiden sysselsatte vi oss med god mat, massage,  gott sällskap och några barkvällar. 
Ett mega inlägg  här nu då eftersom internet sög i El Nido. 
 
Eftersom det är bra internet här kan det nog komma ett till nytt inlägg i dagarna. Hej! 
 
/Marielle 

God Jul 🎄

God morgon och God Jul!

Vi spendera natten till julafton på ett lyxigt hotell i Cebu, det fanns både varmvatten, badkar, air-condition, stora sköna sängar, inkluderad frukost och även en pool på hotellområdet. För oss som är vana vid bambuhyddor på Malapascua så är ju detta rena lyxen!

Nu sitter vi och äter den inkluderade frukosten, var ingen dålig buffé som var uppdukad. Resten av dagen ska vi spendera på flygplatsen för att ta oss från Cebu till El Nido.

Hoppas ni får en bra jul därhemma, vi ska försöka hitta ett ställe att koka knäck på (om vi nu hittar nån grädde).


och by the way, threshersharks

Vi såg dem! Hajarna!  Flera gånger! Jättenära. Det var ascoolt. 

Vi såg också eaglerays som lekte i våra bubblor. Dom var med oss i över en kvart och flaxade runt. Också ascoolt. 

Det var bara det. Hej!  

Livet på Malapascua


Vi har nu bott i vårt lilla bambuhus i mer än en vecka och vi trivs, lite för bra.  Vi har varit på den här ön i 10 dagar och kommer nog vara kvar här i 2 dagar till, sen vidare. Vi hade ju ingen plan när vi kom hit och det har vi inte nu heller i och för sig, men vi tänkte nog inte att vi skulle stanna två veckor här. Men ibland blir det så. Och så härligt det är att inte ha några måsten och planer att följa. Vi gör lixom det vi känner för och så blir det bra. 

Dykningen är bra och ännu bättre blir det när man känner alla man dyker med. Det är verkligen ett privilegium att dyka med vänner. Flera gånger nu har det varit jag och Elin som gäster tillsammans med instruktörer och divemasters från hotellet. Vi får välja vart vi vill dyka, hur länge och när. Älskar att dykvärlden är så liten och att alla har så mycket gemensamt. Det är lätt att hitta vänner då. 

Det märks att det är lågsäsong här och det gillas. Visst att jul och nyår är kick off för högsäsong men det är ändå inte fullt någonstans. Det kommer väl nu i veckan kanske. 

Vi gör inte särskilt mycket mer än relaxar och äter och dyker. Så go livsstil. Det är förvånansvärt god mat här,  alla rykten om dålig filippinsk mat har än så länge visat sig vara lögner. Det är ju bra. Man får ett rejält mål mat med cola/öl/vatten för ca 250 pesos  (45kr) och ofta delar vi på en huvudrätt och köper extra ris till för man får alltid så mycket kött. 

Det är inte mycket som är tokigt här, men en sak som man visserligen vänjer sig vid men som är otroligt frustrerande är alla dessa tuppar som bor här. De galer och galer dag ut och dag in. Nätter, morgnar, kvällar, you name it. Vi frågade varför de har så många och fick snabbt svar. Det pågår sjukt mycket gambling i Filippinerna och en enorm sport är tuppfighting.  Så de här stackars tupparna,  som sitter bundna hela tiden med en halvmeter snöre och blir matade med steroider och annat dopingfoder,  blir nedkastade i en cockpit med knivar på benen och slåss tills de dör. Tydligen otroligt stora pengar involverade och familjen som äger champion tuppen får mycket pengar. Så ju fler tuppar utanför huset = desto rikare familj. Stört egentligen. 


Att bo på en ö där en halvliter ro
m är billigare än en liter vatten och där det finns fler tuppar än människor har både sina för och nackdelar. Mest fördelar skulle jag säga. 

Här är några bilder från veckan. 
Vi vandrade ett par timmar runt ön och såg massa fint! Tyvärr är de flesta bilderna på kameran och inte mobilen så kan inte ladda upp dem... 
Hittade en gris på dagen 
Sen hittade vi en gris på kvällen..... 
Happy divers! 
Snart är det jul folket och för varje dag som går blir det mer och mer julkänsla! 

Eller nej vänta. Inte så värst mycket julkänsla om jag ska va ärlig. 
Vi hörs snart.  Haaadeeee

/Marielle 

Long time no see

Vi har det bra här på Malapascua. Vi har inte märkt av tyfonen speciellt mycket, mer än att alla dyk varit inställda igår och idag och att det har regnat och blåst lite extra.

Så vad har vi gjort sen sist? 
Vi träffade Santi som jobbar på ett av dive resorten här och som vi träffade på Mabul. Väldigt kul att ses igen efter tre år! Hon fixade även ett billigt rum som ligger granne med henne.

Vi har hunnit med tre dyk och under första dyket såg vi en liten liten pygme seahorse ❤, så liten att om Santi inte pekat ut den så hade ingen av oss sett den. 

Jag (Elin) har även hunnit med att göra en nitrox kurs och imorgon ska vi göra ett early morning dive, som även är ett deep dive och efter det så är jag certifierad för både deep dive och nitrox :) Hoppas även på att få se den omtalade treshersharken!

I lördags var vi på ett local disco, vilket var väldigt kul. En stor scen och dansgolv med hög musik som var uppsatt mitt i byn :) 
Igår chillade vi hela dagen och idag har vi lyxat till det med massage i skuggan på stranden. 

Ön här påminner lite grann om Mabul, med små hyddor och massor av barn, hundar och katter. Det är dock betydligt renare här och det gillar vi! Det enda vi inte gillar är alla jäkla tuppar som galer från tidig morgon till sen kväll. Men vi får väl stå ut ;)

Bjuder på några bilder innan jag ska kila till rummet för att ta en kall, men välbehövlig dusch. Blir tidig sänggång ikväll eftersom vi ska upp vid fyra imorgon bitti för hajdyket.

/Elin





Malapascua

Nu är vi här. Nu börjar semestern på riktigt. Det var en låååång resa hit, drygt 40 timmar från dörr till dörr, men som ni säkert anar så var der värt mödan. 

Vi har checkat in oss på ett litet bambuguesthouse och planen är att försöka hålla oss vakna till 19  iallafall för att kanske få ordning på jetlaggen. Verkligen dygnsförvirrade. Hjärnan hänger inte med när man lyfter från Europa kl 20 och sover en 10 timmar och landar kl 18 i Asien samma dag, för att sen va vaken en hel natt (som är dag i Sverige) och försöka sova på bussen när det är dag här men natt hemma. Ja ni förstår ju. Eller ja. Till och med krångligt att skriva så vi lämnar det. Trötta är vi.

Imorgon ska vi inte göra något speciellt. Bara försöka komma in i någon slags rytm. Vi vaknar väl sökert i ottan så får se vad man kan hitta på då. 

Det är dåligt med internet här verkar det som men vi håller er uppdaterade så gott det går.

/Marielle och Elin

Manila

Nu sitter vi på flygplatsen i Manila och har precis ätit lite mat från ett stånd precis utanför. Mycket gott och kostade endast 20kr/pers inkl cola. 

Nu väntar vi bara på nästa flyg som ska ta oss till Cebu. Bara fyra timmar tills dess och efter det så börjar resan på allvar. 😊

/Elin 

Arlanda

Slänger in ett litet inlägg medans vi sitter på Arlanda och väntar på att passkontrollen ska öppna. Nu är vi alltså påväg.. Kan inte riktigt fatta det :D

Började bra då vi gick till terminal 5, bara för att inse att det var terminal 2 vi skulle till. Som tur var tog det inte lång tid innan vi var rätt igen. 

Dom obligatoriska ägg- och- baconmackorna har i vanlig ordning tillagas av Marielle och ätits med stor aptit av oss båda. 

Nu väntar alltså ytterligare 30 timmars resande innan vi är i Cebu.
Men, next stop; London 






/Elin 

Let's do it again

Då var det dags att få liv i denna gamla bloggen igen då. Ganska precis tre år sedan sista inlägget gjordes.. Då befann vi oss fortfarande på Mabul och hade ångest över att vår resa snart var slut. Nu däremot så befinner vi oss i kalla Sverige, förväntansfulla och (snart) redo att ge oss av mot Asien igen. Denna gång ska vi dock inte återvända till Mabul, nej nu står först en månad i Fillipinerna på schemat, efter det några dagar (troligtvis) i Singapore, för att sedan avsluta med 60 dagar i Indonesien.
 
Så om två dagar, TVÅ DAGAR, så sitter vi på planet mellan London och Hong Kong. Vi mellanlandar först i London, sedan i Hong Kong innan vi tillsist landar i Manilla sent på torsdag kväll, (sen torsdag eftermiddag svensk tid). Tidigt på fredag morgon forstätter vi till Cebu och därefter vet vi inte helt vad vi ska hitta på, det återstår att se. Men blir troligtvis sol, bad och dykning till att börja med. : D
 
Det ska bli sjukt kul, längtar framförallt till att få dyka igen, tre hela år sedan ju.. Hoppas jag kommer ihåg hur man gör :P Att få se åtminstonde en whaleshark och en manta ray är (mitt) mål, även om hammerhead shark står högst upp på önskelistan, men man ska nog inte hoppas på för mycket. Nu vet iallafall tomten vad jag önskar mig i julklapp ;)
 
11e mars beräknar vi att vara hemma på svensk mark igen, tills dess får ni följa oss här på bloggen. Lovar att uppdatera så ofta ofta och mycket som vi har möjlighet till :) Nu ska jag försöka få mig några timmars sömn, innan förrådet väntar på mig tidigt imorgon bitti. Måste bli kvitt allt onödigt som inte ska med på resan. Ca 41 timmar tills flyget lyfter! 
 
 
Hörs snart igen, godnatt!
/Elin
 
 
Bjuder på ett par bilder från förra resan:
 
 
 
 

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0