Djungel trekking från Tangkahan del 2


Dag 3 började vi med att kika efter orangutanger. Vi såg tyvärr inga men fick en riktig närupplevelse med Thomas Leaf Monkey. Dom är coola! Har ingen mobilbild på dem men kanske hittar en dator så småningom så kan jag visa er. 

Vid klockan 11 packade vi in oss och våra dagsväskor tillsammans med 5 locals och alla trekk saker i en jeep och körde 1 och en halv timme till ett ställe som heter Batu Rongring (?) där vi började vår tur. 

Vi mötte upp två guider till och vi var nu 9 personer i vårt lilla sällskap. 

Anto,  en döv-stum kille,  tillsammans med Jumpol, en kock utan tänder, byggde upp kvällens läger och grillade kyckling. Fren, vår huvud guide och Jun en lärling chillade medan jag, Elin, kanadensaren Steven, och de två  nya guidern, Agus och Jason,  gick på en liten tur. 

Vi han knappt komma in i djungeln innan de ropade orangutan! Vi hade just då inga skor på oss för vi hade gått över ett liten bäck så vi började ta oss in i djungeln barfota. Aldrig trodde jag väl att jag oberörd skulle springa omkring utan skor i djungeln med kameran i högsta hugg för att fota en orangutan. Det var så häftigt! Hanen var dock inte överdrivet lycklig att se oss så han klättrade högre och högre upp i trädkronorna.  

Här på Sumatra , till skillnad från Borneo, är orangutangerna högt uppe i träden på grund av risken för tigerattacker,  så de är svåra att se. Vi var väldigt tursamma som fick se en så tidigt på vår trekk. 

Vi vandrade vidare och tog på oss skorna när vi insåg hur många blodiglar som klättrade på våra bara fötter.  

Efter nån timme kanske, svårt med tidsuppfattningen, badade vi lite i en lagun och gick sedan tillbaka till lägret där allt var klart.  

Jason och Agus var så sjukt hjälpsamma med allt. De höll våra händer, la ut stenar när det var lite blött att gå, bar våra saker och banade väg med machete så att det skulle vara lättare för oss att gå. 

När vi kom tillbaka bytte vi om till torra kläder och väntade på käk. Det var sjukt gott och vi var så hungriga! 

Medan vi åt gick Jason och Agus till närmsta by för att hämta öl och gitarr och lagom när  vi ätit klart kom de tillbaka och vi satt vid elden vid en flod och sjöng och spelade halva natten. Det var sjukt idylliskt. Så där så att man känner sig lite kär. 
Jason och Agus satt och gjorde små armband till oss av nån svamp de hittade i djungeln och jag var sjukt impad. Dom blev jättefina. Så nu har både jag och Elin lite svamp runt armarna. 

Eldflugor flög omkring på andra sidan floden och månen var sjukt stark så man behövde knappt ficklampa när man skulle gå till djungeltoan. Det är konstigt vad snabbt man anpassar sig till ett så simpelt liv ändå. Inga konstigheter att bajsa på ett löv lixom. 

Vet inte var klockan var när vi stöp i säng men det hade varit en sjukt fin dag. Vi låg på presenningar under ett tak av en annan presenning och lyssnade på alla djungel ljud. Sov ganska oroligt för jag låg ytterst. Lite smått paranoid för ormar trots att jag låg skyddad av myggnätet de tagit med bara för vår skull. 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0