Livet på Malapascua


Vi har nu bott i vårt lilla bambuhus i mer än en vecka och vi trivs, lite för bra.  Vi har varit på den här ön i 10 dagar och kommer nog vara kvar här i 2 dagar till, sen vidare. Vi hade ju ingen plan när vi kom hit och det har vi inte nu heller i och för sig, men vi tänkte nog inte att vi skulle stanna två veckor här. Men ibland blir det så. Och så härligt det är att inte ha några måsten och planer att följa. Vi gör lixom det vi känner för och så blir det bra. 

Dykningen är bra och ännu bättre blir det när man känner alla man dyker med. Det är verkligen ett privilegium att dyka med vänner. Flera gånger nu har det varit jag och Elin som gäster tillsammans med instruktörer och divemasters från hotellet. Vi får välja vart vi vill dyka, hur länge och när. Älskar att dykvärlden är så liten och att alla har så mycket gemensamt. Det är lätt att hitta vänner då. 

Det märks att det är lågsäsong här och det gillas. Visst att jul och nyår är kick off för högsäsong men det är ändå inte fullt någonstans. Det kommer väl nu i veckan kanske. 

Vi gör inte särskilt mycket mer än relaxar och äter och dyker. Så go livsstil. Det är förvånansvärt god mat här,  alla rykten om dålig filippinsk mat har än så länge visat sig vara lögner. Det är ju bra. Man får ett rejält mål mat med cola/öl/vatten för ca 250 pesos  (45kr) och ofta delar vi på en huvudrätt och köper extra ris till för man får alltid så mycket kött. 

Det är inte mycket som är tokigt här, men en sak som man visserligen vänjer sig vid men som är otroligt frustrerande är alla dessa tuppar som bor här. De galer och galer dag ut och dag in. Nätter, morgnar, kvällar, you name it. Vi frågade varför de har så många och fick snabbt svar. Det pågår sjukt mycket gambling i Filippinerna och en enorm sport är tuppfighting.  Så de här stackars tupparna,  som sitter bundna hela tiden med en halvmeter snöre och blir matade med steroider och annat dopingfoder,  blir nedkastade i en cockpit med knivar på benen och slåss tills de dör. Tydligen otroligt stora pengar involverade och familjen som äger champion tuppen får mycket pengar. Så ju fler tuppar utanför huset = desto rikare familj. Stört egentligen. 


Att bo på en ö där en halvliter ro
m är billigare än en liter vatten och där det finns fler tuppar än människor har både sina för och nackdelar. Mest fördelar skulle jag säga. 

Här är några bilder från veckan. 
Vi vandrade ett par timmar runt ön och såg massa fint! Tyvärr är de flesta bilderna på kameran och inte mobilen så kan inte ladda upp dem... 
Hittade en gris på dagen 
Sen hittade vi en gris på kvällen..... 
Happy divers! 
Snart är det jul folket och för varje dag som går blir det mer och mer julkänsla! 

Eller nej vänta. Inte så värst mycket julkänsla om jag ska va ärlig. 
Vi hörs snart.  Haaadeeee

/Marielle Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0