Bunaken - Arakan - Tomhon - Lembeh

För drygt en vecka sedan kom vi till Bunaken, en ö utanför Manado, som framförallt lockar till sig dykare. Vi checkade in på  Daniels homestay som vi fått rekommenderat av en vi mötte i Raja Ampat och smsade direkt till Marco och Ben (de två schweizarna som vi träffade i Raja) som checkat in i homestayet bredvid vårt att vi kommit fram.  Vi möttes upp och spelade kort och pratade dykning hela kvällen. 

De här två grabbarna är grymma! Verkligen personer som jag vill fortsätta hålla kontakten med efter den här resan. Det är så härligt när man möter människor som man klickar så bra med så snabbt.  Lite avundsjuk på att de fortfarande har 4 månader kvar att resa och vi bara 3 veckor....  Men två av de veckorna kommer vi spendera tillsammans och det är ju toppen! 

Att träffa folk är verkligen det bästa med att resa och bo på hostels. Människor från hela världen samlas och alla har liknande erfarenheter och intressen så det är lätt att prata. Vissa träffar man i ett par timmar och sen aldrig mer, vissa blir vänner för livet. Det är såklart svårt att hålla kontakten men vi är alla i samma situation så det är inte konstigt om man inte hörs på ett halvår eller mer, för när/om man träffas igen är det som att ingenting har förändrats. Vi vet alla hur många människor som kommer in och ut ur ens liv och hur intensivt det är att resa så förståelsen är ömsesidig. 

Nåväl, tappade tråden lite där. Skulle ju berätta om vad vi har sysslat med den senaste veckan. 

Vi gjorde tre dyk på Bunaken men var väl inte överdrivet imponerade. Antar att vår ribba låg alldeles för högt efter Raja Ampat..  Men vi hade det väldigt trevligt ändå och hade en liten fest på alla hjärtans dag för att fira kärleken (höhö)  och att jag gjort 200 dyk! 

Vi spelade massa spel och lekar och hade det väldigt trevligt. 

Eftersom vi inte ville göra fler dyk än tre åkte vi vidare bara tre dagar senare till en by dom hette Arakan. 

Vi hade fått nys om att man kunde få se den mytomspunna Dugongen där i krokarna så vi lejde en båtsman och en båt och åkte ut för att leta. Tyvärr var vi inte särskilt lyckosamma. Trots att vi åkte ut två gånger lyckades vi bara få en skymt av en liten en,  och helt ärligt hade det kunnat vara vad som helst som kikade fram. Men snorklingen var häftig och solnedgången och soluppgången var fantastiska så vi var ändå glada. 

I byn bodde vi hos en familj och vi var minst sagt som superstars där. Vi lekte i timmar med byns alla barn och tog oräkneliga selfies. Jaga och 1-2-3 stjärna var populärt. De vuxna måste trott att vi var galna när vi sprang omkring där och gapade och skrattade. Kul hade vi och barnen iallafall! 

Nästa dag åkte vi vidare till Tomohon med tanken att bestiga en vulkan. Det visade sig vara alldeles för bökigt för vår smak så vi nöjde oss med att titta på vulkanen från byn och dricka öl  i solnedgången. 

Den 18e tog vi oss till Bitung och så vidare till Lembeh Island. Vi hade skyhöga förväntningar på dykningen men blev inte besvikna . 

Det var lite förvånande att så många unika och speciella marina arter lever där då hela Lembeh strait är en industri hamn med tung trafik hela tiden. Rostiga enorma fartyg som åker världen över med vad de nu kan tänkas ha i sin last. 

Något speciellt att dyka ner på en sån plats. Man undrar ju hur de kom på att det var bra dykning här för det är inte en plats jag skulle tänkt på iallafall. 

Vi såg sjuka saker under vattnet och efter varje dyk pratade vi timmar om vad vi sett och vilka olika namn monstren har. 
 5 dagar gick otroligt snabbt och fortfarande 
Imponerade och sugna på mer var vi dock tvungna att åka därifrån. Det är definitivt ett ställe värt att åka tillbaka till och absolut en av mina favoriter so far. 

Vi lämnade av Ben och Marco i Manado :( och vi sitter nu på flygplatsen påväg till Gorontalo. Ikväll ska vi ta en nattfärja ut till Togian Islands där vi tänker spendera en vecka . Ryktet säger att det inte finns någon mottagning där så om ni inte hör något från oss så vet ni varför. 

Båten till Bunaken var lite överlastad... 
Party på Bunaken. 
Vår publik i Arakan haha 
Lokon vulkanen i Tomohon 
Vår bungalow på Lembeh 
Ben och Marco 
Dive master Ricky 


Min favorit plats hittills för dykning. Mitt i hamnen haha
Två små hairy frog fish 
Daniels bay där vi bodde 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0