Tangkoko national park

Igår förmiddag tog vi oss en tur till en by som heter Batu Putih (vita stenen) som ligger precis vid ingå till Tangkoko parken. 

Vi checkade in på ett mycket trevligt guesthouse, Tangkoko Lodge, och fick en fantastisk lunch. Grillad fisk, vitlöksmarinerade grönsaker, tomatsallad, perkadeller och papaya.  Det blev taberas på alla tallrikar. 
Vi hade mailat med en kille som hette Irwan och han hade arrangerat allt med guide och entrancefees osv så vid 16 tiden kom vår egna kille, Mansur för att visa oss Tarsiers. Världens minsta primat . SÅ GULLIG!  
Har bara bilder från kameran, men här är ett kort på kameran. 
Beklagar att den är åt fel håll, men bloggappen suger så kan inte fixa det från mobilen... 

Anyhow , vi kikade på de här små krabaterna nån timme vid solnedgången och sen var det middag och bums i säng. 

Alarmet stod på 05.15 och klockan 06 skulle vi gå . 
Det var riktigt tungt att gå upp men efter en banan med jordnötssmör var vi igång. 

Vi såg först flera hundra av den utrotningshotade svarta makaken. Den finns bara här i det här lilla området i norra sulawesi. Efter att ha beundrat dem i nån timme vandrade vi vidare. Vi sökte efter hornbill fågeln men fick tyvärr inte se den. Däremot såg vi några andra coola fåglar som också är nära till utrotning och bara finns här. 


En ochre bellied boobook owl och några greenback kingfisher. 
Här är ännu en sne halvdan bild, denna gång på kungsfiskarn 
Och ugglan
Och även om det syns dåligt här så är det två cuscus björnar som hänger i sina svansar högt uppe i ett träd. 
Den här vackra spindeln har en kroppslängd på typ 7-8 cm och var äckligt fascinerande  
Det här trädet är en parasit som kväver andra träd genom att långsamt helt innesluta värdträdet med sina rötter och lianer. Tillslut ruttnar och dör trädet och då blir det ihåligt. Just det här trädet var ganska coolt för man kunde gå in i det. 
Fantastiskt klätterträd,  ca 20 meter till toppen 
Jag vågade mig på att försöka klättra men kom inte högre än lite drygt halvvägs innan det blev för svindlande! 
Men det var kul
Långt ner
och långt upp
Men fin utsikt! 
Här är en av de många svarta makakerna . 

Nu sitter vi på en båt och väntar på tidvattnet så att vi kan ta oss ut ur hamnen i Manado och åka till Bunaken..  Båten skulle gå två och nu är den fyra... Men vad kan man göra.   Träsmak är en underdrift så jag hoppas verkligen vi åker snart..

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0