En nål kan användas till mycket..

Ställde klockan tidigt och begav oss iväg till KLCC för att besöka Petronas Twin Tower. Vi blev glatt överraskade när det inte var någon kö, så vi gick fram till disken och skulle köpa biljett i tron om att få komma in direkt. Ack så fel vi hade!
 
Sex timmar senare fick vi en tid, så vi bestämde oss för att ta en liten promenad till Bukit Bintang gatan, som skulle ligga på ca 10 minuters gångavstånd.. Ännu en gång så hade vi fel!
 
Denna promenad tog oss två timmar, en trasig väska (som Marielle för tillfället sitter och syr ihop), en trasig och blödande tå (som jag lagat och plåstrat om) och två svettiga och irriterad tjejer! Trots allt detta så nådde vi inte målet.. Det slutade med att vi tog en taxi dit och unnade oss en plågsam, men skön massage när vi väl var framme.  Det lär bli fler gånger under denna resa!
 
Tillbakavägen däremot tog oss 10 minuter att GÅ! Skyller på att kartan var missvisande...
 
Vi tog oss upp på 170 m höjd och fick se Kuala Lumpur ovanifrån. Ett antal "hej-vi-är-turister-kort" togs och det var mycket trevligare än att gå på marken! Sedan bar det iväg upp på 86:e våningen som var 324 m över marken. Häftig känsla må jag då säga! Och en väldigt vacker stad!
 
Det är väldigt varmt här, runt 30 grader på dagen, ibland känns det som mer. Även fast det sägs att det ska vara dyrt just här i Kuala Lumpur, så känns det väldigt billigt. Äter ett mål mat för ca 10-12kr/pers, bor i dubbelrum med egen dusch mitt i Chinatown för 120kr/natt (för båda).
 
Nu ligger vi på hotellrummet och ska strax sova! Ny dag imorgon, då ska vi boka flyg till Borneo och kanske åka till Batu Caves.
/Elin


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0