Manado - North Sulawesi

Efter två fantastiska veckor i paradiset Raja Ampat så var det dags för oss att ta oss vidare. Vi längtade efter dusch som inte var contaminerad med saltvatten och mat som inte bestod av överkokt fisk. 

Vi har verkligen levt basic hela tiden här men det har ändå varit helt magiskt. 
Vi besökte stränder och öar som man knappt kan fantisera om och badade i kristallklart hav varje dag. 

Att få befinna sig på en sån artrik plats är sjukt häftigt. Snorklade ned hajar bara några 20tals meter från stranden, såg delfiner flera gånger och rätt nedanför bryggan kryllade det av liv. Snake eels, muränor, räkor och krabbor, småfisk, nudis, walking sharks osv. Helt unikt. 

Vi var verkligen i valet och kvalet över vad vi skulle hitta på efter det här och vart vi skulle ta vägen. 

Vi ville så gärna besöka Wamena och Baliem Valley för att se mer av Papua men det blev tyvärr allt för dyrt. 

Istället styrde vi kosan mot Manado på North Sulawesi och här är vi nu. Nyduschade och nymasserade. Nyss hemkomna från ett biobesök. 


Vi var ett härligt gäng som hängde i Raja. Väldigt blandat utbud. Många karaktärer hehe. Två Schweizare kom vi väldigt bra överens med så vi kommer nog träffas snart igen. De flyger till Manado imorgon så vi stöter säkert ihop på nån av öarna här omkring! 
En utflykt till star lagoon 
Strålande vackert 


Våra dagar såg ut såhär. Sova , läsa, fläta armband, lyssna på musik, äta och tjattra med de andra när de kom tillbaka från sina dyk. 

Det  sved av avundsjuka när de åkte iväg för att dyka och vi inte hade pengar att följa med.. Men men. Man kan tyvärr inte göra allt! 
1000tals av de här jäklarna överallt.... 
Och här bodde vi. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0