Djungel trekking från Tangkahan del1

Efter en slapparvecka i Lake Toba så var det dags för lite aktiv semester för vår del. 

Vi fick tips från Tom, en av localsen vi träffade i Toba, om att trekka i djungeln runt Tangkahan. Sagt och gjort tog vi oss till Medan och sedan vidare till Tangkahan. Resan dit kan nog klassas som en av de värsta bussresor jag varit med om. Att bussen ens höll ihop var ju ett mirakel i sig. 

Benutrymmet var inte direkt anpassat till västerlänningar....  Och två säten var lagom för en rumpa a la min storlek. 
Allt möjligt fraktades på den här bussen  också. Bland annat en påse med karpar ... 
Diverse andra nödvändigheter fraktades också men fick ingen bild på det. 


Det var nästan precis 100km från Medan till Tangkahan och det tog oss lite drygt 6 timmar. Hade gått fortare att gå känns det som...  
Det var ju ibland lite fin utsikt men mest var det plantage. Hemskt hur mycket som är nedhugget till förmån för palmolja och gummiträd. Så mycket som är förstört och aldrig kommer kunna återuppbyggas.
Dessutom så tar palmolja träden så mycket vätska från marken att risfält torkar och vädret blir varmare och långsamt men stadigt dör också regnskogen som fortfarande finns kvar. 

Usch! 



Nåja, möra i kroppen kom vi tillslut fram till ett litet djungelparadis. Vi checkade in på ett guesthouse som hette Mega  Inn och började prata med några locals. Det var väldigt stilla eftersom det var lågsäsong och de tog med oss till floden för att bada. Det var superhärligt och vi hoppade från klippor och badade i vattenfall. I sprickor i bergväggen kunde man krypa ner och doppa sig i varma källor. Det var lite små otäckt för det var trångt och man såg inte vad som fanns där men det var sjukt häftigt. Älskar naturen!! 

Det bodde en liten hund på vår guesthouse som hette Boute och han följde oss vart vi än gick och sov utanför vår dörr. Så himla söt! Vår bodyguard och vägvisare 


På kvällen pratade vi med en jungle ranger, Fren, och planerade vår kommande trekk. Vi bestämde oss för 5 dagar 4 nätter och att gå från Tangkahan till Bukit Lawang. 
Vi somnade gott den kvällen och dag två så startade vi med lite tubing längs floden. Vi kom till ett vattenfall och tog lite turist bilder och göttade oss och på eftermiddagen åkte vi till en bankomat för att ordna med betalning. Det var en utflykt som tog ca 4 timmar haha. Man får inte ha bråttom i det här landet. Vi hittade en kanadensare som ville med och trekka och det var ju bra för att få ner priset lite. Det blev lite strul med hans kort så efter mycket om och men fick hans pappa föra över pengar till mig och jag ta ut med mitt kort. 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0