Lake Toba

Här kommer ett litet försenat inlägg om vår lilla vistelse i Tuktuk. 

Vi flög som sagt från Batam till Medan, därifrån tog vi sedan en lång skumpig biltur till Parapat, den största byn vid Lake Toba. Vi kom inte fram förrän efter midnatt så checkade in på första bästa hotell och ramlade i säng. 
Morgonen efter tog vi en liten färja ut till ön Samosir till en by som hette Tuktuk och flyttade in på ett homestay som hette Matahari .

Vi dumpade sakerna i vårt rum och gick sedan direkt till grannfrun för en ordentlig genomkörare i våra ömma slitna kroppar. Vi hade ju inte fått massage på över en vecka!! Det satt fint och det visade sig sedan att denna kvinna var en lite allt-i-allo människa. Hon sålde dricka och bra och ha grejer, hyrde ut moppar och ordnade med tvätt. Så vi bestämde oss för att ordna allt med henne. 
Sagt och gjort, köpte cola, lämnade in typ alla våra kläder och fixade moppar till dagen efter. 
Hon rekommenderade oss också en restaurang där det slutade med att vi åt varje dag minst en gång, ofta två. Hehe. Varför bryta ett fungerande mönster?  

Vi träffade några locals som visade oss runt och berättade om lite highlights  vi borde kolla in medan vi var där. Vi hängde sen med dem varje kväll  in på sena natten. Pratade, spelade domino och sjöng när de spelade gitarr.  

Vi körde på dagarna runt på våra moppar. Så fina utsikter och härliga vägar. Svårt att beskriva hur det känns att köra runt nästan ensamma på kringliga  små vägar omgivna av grönska.  Vissa ställen var vägarna  kanske inte så välgjorda men det var ändå kul. Körde upp till en utsiktsplats som hette Aek Natonang en dag och till  ett vattenfall som hette Efrata en annan . 
Vi badade i sjön och chillade och det var några riktigt härliga dagar där. 

Har skaffat mig ett nytt simkort så har ett indonesiskt nummer och internet så kanske kan bli lite mer frekvent uppdatering här. Dock är det inte tillräckligt bra för att ladda upp bilder verkar det som så det får ni vänta på tills jag får wifi. 

Elins telefon har ju slutat fungera så från och med nu nås hon via mig! Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0