Raja Ampat del 3 - redan en vecka

Att vi redan varit här en vecka är lite svårt att förstå. Tiden har gått sjukt fort och ändå ganska långsamt ..  

Det är inte mycket att göra här om man inte dyker. Ligger och göttar i solen, läser, gör lite armband, äter och nappar. 

Det finns mycket tid att tänka och fundera. Jag funderar som alltid mycket på mat. Mat mat mat. 

Det är några saker som verkligen lockar för tillfället . Knäckebröd är en sak. I alla olika varianter. Med bregott och prästost, med Philadelphia och rökt lax, med kall tunt skuren falukorv, med rökt emilskinka eller ägg. Ja egentligen allt man kan ha på knäckebröd. 

Är också sugen på creme fraiche. Vad som helst med creme fraiche. Typ nachos, eller majs, eller ugnsrostade rotsaker. Mmm. 

Och så som vanligt svenskt godis. Sura hallonshots, lysmelk, körsbär som inte är sura. Och min nya craving, Reese pieces mini peanut butter cups. 

Som sagt blir det många mattankar här borta. 

Men vi gör andra saker också. Vi har gjort 15 dyk som alla vart helt otroliga. Så sjukt häftig plats!!  

På ett ställe såg vi 6 mantarays!!!!  Och på ett annat, Blue Magic, såg vi på samma gång gigant barracuda, yellow fin barracuda, tonfisk, jackfish, blå och guldiga fusiliers, big Eyed travelly , bluefin travelly, makrill, sardiner plus alla Rev fiskar som jag inte kan namnet på. Det var minst sagt galet!! 

Vi har också haft turen att flera gånger se delfiner från båten, en mototi octopus som jagade (sjukt ovanligt) och såklart Pontohi pygmy seahorse Och wobbegong shark. 

Allt det här i tillägg till det "vanliga". Jag tror Raja går på steroider. 

Hur som helst har vi ingen mer budget till att göra fler dyk här tyvärr. Så nu har vi flyttat oss från Kri Island till Gam island för att slappa lite till i några dagar. Det blir nog inte många knop gjorda här kan jag tro.  

När vi lämnar Gam funderar vi på att åka till Misool, en annan ö 10 timmar med båt bort. Vi får se hur vi gör. Efter det flyger vi till Manado för att ta oss till Lembeh och Bunaken på North Sulawesi och sist besöker vi Bali och omkringliggande öar innan vi flyger till Jakarta och sen hem. 

Bara 39 dagar kvar! Tiden går allt för snabbt... 
 



Kommentarer
Sandra

Snart får vi träffa er igen! Wihooo. Otto och Ruben (och deras mamma) ser framemot det!

Svar: Jaa inte länge kvar nu 🌞
Elin och Marielle

2016-02-02 @ 11:56:51


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0