Togian 9 dagar

Ungefär såhär kan väl våra 9 dagar i Togian beskrivas allra enklast. 
Här bodde vi, på Sera Beach, Malenge island. 
Och så här extraordinär var vår utsikt. 
Vattnet var så blått att det nästan gjorde ont i ögonen och klarare än en pool. 
Vi snorklade varje dag. Det fanns en massa små bebishajar att titta på bara runt knuten från vår strand, också dom coola bump head parrotfish och en och annan spotted eagleray. Helt klart mer än tillräckligt för att hålla oss sysselsatta. 
En dag åkte vi till en salt sjö, jellyfish lake
Den var som namnet antyder, full av maneter! 
Det var sjukt coolt och vi spenderade mer än en timme snorklandes runt med gelé klumparna. 
Dom var ganska vackra att titta nära på! 
En stor barracuda simmade förbi oss, det är alltid lite läskigt för de är så lömska, rätt som det är kan de hugga mot nåt som glimmar, och det vill man inte, för vassa huggtänder har de! 
Vi var vid Carina beach en dag. Det var också sådär magiskt vackert. Temperaturen i vattnet var nästan obehagligt varm. Över 30 grader vid lågvatten! Inte så bra för korallerna och inte särskilt svalkande för mig. Den här globala uppvärmningen alltså... 
Och med det här snygga snorkelfejset säger vi tack och hej togian och hallå Bali! Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0