Bali vår sista vecka

Vi är i Jakarta, sista natten innan vi börjar resan mot Sverige. Det är lite vemodigt såklart men ser ändå fram emot att komma hem! 
 
Bali då. Kuta var precis som vi förväntat oss. Turister, souvenirer, barer, god mat, party och surfare. Inget särskilt med andra ord. Förutom maten då kanske. Vi var ute två kvällar men klubblivet var inget speciellt. 
 
Vi gjorde upp planer med Marco och Ben att mötas upp någonstans, det slutade med att vi åkte till Ubud och lyxade med en villa med egen pool för de sista nätterna. 
 
Det var sjukt kul att träffa dem igen och vårt boende var helt fantastiskt! Under de här dagarna inföll det balinesiska nyåret, nyepi och en ceremoni dagen före, oguh - oguh. Ceremonin var sjukt obehaglig och läskig. Verkligen spirituellt och spöklikt. 
 
Balineserna försöker med den här ceremonin skrämma bort onda andar med trummor och stora läskiga statyer som bärs runt, och danser. Hela gatan var full med folk och stämningen var så spänd. 
 
Det gick våldsamt till och framför allt en kvinna påstås ha blivit besatt under akten och det blev förstås panik överallt. De är alla så skrockfulla här och tar onda andar på fullaste allvar. Egentligen fick hon nog bara värmeslag men det är såklart inte en rimlig förklaring för dem. 
 
Det var iallafall väldigt imponerande att få uppleva även om jag nästan gick därifrån för att jag blev så rädd. 
 
Dagen efter detta följs av silent Day. Då får ingen gå ut, det är ingen elektricitet, ingen får jobba osv. Så alla,  inklusive turister är instängda på sina rum eller i sitt hus under den här dagen. Det är en dag för självreflektion och åtanke. 
Tur att vi hade privat pool och kunde chillar där hela dagen. Vi hade laddat upp med noodlecups och vin så oss gick det ingen nöd på.  
 
De andra dagarna i Ubud sightseeingade vi lite och såg en massa fint! 
 
Ubud gjorde verkligen upp för det vi inte gillade i kuta. Vi älskar Ubud. 
Kolla in det här! 
 
Nu är vi i Jakarta och väntar på att flyga hem. Imorgon kl 23.15 landar vi på Arlanda! Ses snart, /Marielle 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0