Singapore!

Här sitter vi på en flygplats i Indonesien. Vi har precis båtat oss hit från Singapore för att flyga till Medan och sedan ta oss till världens största vulkaniska sjö - Lake Toba.
 
Singapore var magiskt!! Otroligt imponerande stad (Land)  med allt man kan tänka sig. Vi bodde på ett litet hostel nära ett område som hette Little India. Vi bodde i dormroom för det var det billigaste (typ 600 kr för tre nätter per person) Det var ett rum med 16 fack (typ öppningar i väggen, tänk er mini containrar på ett lastfartyg där varje container är ett sovkrypin)  där det fanns ett eluttag, en madrass med täcke och kudde och en lampa. Facken var typ en gånger en meter och så två meter djupa. Där låg man och sov som i en liten kista staplade på varandra . Vet precis hur alla vampyrer känner sig nu. Sov ganska bra där trots lastfartygskänslan. 
 
Eftersom vi bodde nära Little India så åt vi gott och billigt varje dag. Det gick relativt bra att hitta billiga saker här trots alla varningar vi fick om hur dyrt det var. Det var såklart inte svårt att hitta kjempedyra saker heller men ändå. 
Älskade Naan. Mmmn
Vi var också på Raffles hotel, i Longbar,  Ett av de flådigaste  och mest ikoniska  ställena i Singapore,  där drinken Singapore sling är uppfunnen. Såklart provade vi en varsin sån trots prislappen. 
Det var en mycket trevlig bar med live jazzband och snobbiga välklädda  människor. Lite speciell är den på grund av alla jordnötter. Inget för den allergiske! På varje bord finns massa nötter i skal, och allt sopas ner på golvet. Varför det är så har jag ingen aning om men det var ganska festligt. Enda stället i Singapore där man får och ska skräpa ner! 
 
 Annars har vi sysselsatt oss med shopping och lite sightseeing på dagarna. Det har varit väldigt varmt så air-conditioning är välkommet och vi har därför spenderat de varmaste timmarna inne. 
På kvällarna har temperaturen varit perfekt och då passar det bra att sitta i en park och njuta av den här magnifika utsikten. 
 
Hoppas på bra internet vid lake Toba så att vi kan uppdatera er mer där! 
/Marielle 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0