Mabul Island=shit island?

(skrivet den 9 e okt)
Igår eftermiddag anlände vi till detta så kallade paradis. Denna ö sägs ligga på top ten "most beautiful islands." var då undrar vi.....? Vi blev avsläppta på bryggan där vårt hostel låg, ett enda virrvarr av små vägar uppe på pålar i vattnet med rum av olika klass och kvalitet vid sidan av. Vårt rum delas med två kinesiskor och är inte lyxrummet direkt men helt ok ändå. Vi bytte snabbt om till badkläder och drog iväg på jakt efter en strand för ett litet kvällsdopp innan det blev mörkt. När vi väl hittat den gång som ledde till ön började vi bli lite skeptiska.. Det luktade mycket suspekt och man fick verkligen se upp vart man satte fötterna. Överallt låg hundbajs, bajsblöjor, plastpåsar och petflaskor mm. Vi gick vidare och hade fortfarande lite hopp om att detta bara var bland the locals som bodde där. Vi kom till stranden och fick nästan en chock! Det var fruktansvärt. Detta ska föreställa ett naturskyddat område och ska bevaras till varje pris. Det var lika skitigt där om inte skitigare!! Vi gick till andra sidan ön och fann samma sak där. Shit. Vad har vi gjort? Bokat in oss tre nätter här... Vad ska vi göra här om vi inte kan sola och bada?

Mycket besvikna och upprörda gick vi tillbaka utan att ha svalkat oss. Vi åt en halvgod middag och var riktigt sura. Vi blev på lite bättre humör när några locals började sjunga och spela gitarr. Vi satte oss vid dem och de garanterade att dykningen var spektakulär och bad om ursäkt för att ön var som en soptipp. Det gjorde oss lite hoppfulla iallafall. Efter ett par öl och några flaskor rom var alla på betydligt bättre humör och vi sjöng halva natten. Stackars Elin som skulle upp tidigt för att påbörja sin PADI Open Water Course halv åtta idag.

Vi gick upp tidigt och medan Elin pluggade så gick jag med kameran i högsta hugg för att fotografera misären. Till min stora förvåning så verkade det som om de städat lite under morgonen, med betoning på lite förstås men iallafall! De hade städat upp på en strandrämsa så att man kunde ligga på en handduk och sola om man ville det. Framsteg! Pratade med några arbetare som berättade att varje månad så städar de lite. Tjaa, varje månad är ju bättre än aldrig tänkte jag. Men trots att de städat upp var man inte direkt sugen på att hoppa i vattnet med tanke på vad vi såg flyta omkring vid strandkanten igår. Inte heller med tanke på vad vi såg i vattnet på vägen hit...

Jag tröttnade på att svettas så jag tog mig iväg på ett dyk. Det var ett riktigt häftigt dyk måste jag säga, 5 stycken enorma sköldpaddor bland annat! :D
Skönt att det lever upp till förväntningar! Imorgon ska Elin göra sitt första open water dive och jag åker iväg till Sipadan island för att göra tre dyk. Där ska det finnas chans att se valhaj och hammarhaj så det hoppas jag verkligen på! Vi ska nog överleva dessa tre dagar men oj va besvikna vi är på själva miljön. Bortsätt från det marina livet då så att säga.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elin och Marielle

Hej, Nu var det dags igen - Asien here come! Dom tre kommande månaderna spenderar vi återigen i Asien, vi byter bara länder.. Börjar en månad i Filippinerna med sol, bad och dykning och avslutar med 60 dagar i Indonesien. Vi ska även denna resa hälsa på orangutanger, dyka ner till valhajar (hoppas på att se några denna resa bara), sola och bada vid vita stränder, ut på djungeläventyr och även försöka hitta oss själva med hjälp av lite yoga.. Gäller samma sak nu som förra gången: Kommentera mycket och ofta, så ska vi svara i mån av internetuppkoppling och intresse!

RSS 2.0